Azərbaycanın ilk tibbi portalı

Ana südü haqqında
Səhiyyə
İdman
Maraqlı
Gözəllik
Sağlamlıq
Elmi kəşflər
Ana və Uşaq
Xalq təbabəti
Həkimə sual
Urologiya
Kardiologiya
Oftalmologiya
Stomatologiya
Dermatologiya
Pulmonologiya
Otolorinqologiya
Qastroenterologiya
Qidalanma və Dieta
Cinsəl sağlamlıq
Doğuş tarixini tap
Med.Az haqqında
Apteklər
Dərman firmaları
Tibbi avadanlıq
Xəstəxanalar
Uşaq xəstəxanalari
Poliklinikalar
Uşaq poliklinikaları
Doğum evləri
Qadin məsləhətxanaları
Dispanserlər
Tibb mərkəzləri
Kosmetologiya
Sanatoriyalar
Stomatologiya
Təcili yardim
Hospitallar
İdarəetmə orqanları
Saytin xəritəsi
Başlanğic səhifə et
Xəbər göndər
RSS
Dostuna tövsiyyə et
Hansı diş məcunundan istifadə edirsiz?

Aquafresh
Colgate
Blend-a-med
Lacalut
R.O.C.S
OralB
Parodontax
Sensodyne
Pepsodent
Digər




Яндекс.Метрика



loading...


Qidalanma və Dieta: Bu içki beynin strukturuna təsir edir

Bu içki beynin strukturuna təsir edir Məlumata görə qəhvə baş-beyində neyronlararası əlaqələrə qeyri-adi təsir göstərir.

Stenford Universitetinin bir qrup alimi yeni tədqiqat zamanı beynin indiyə qədər məlum olmayan maraqlı xüsusiyyətini üzə çıxarıb.

Məlum olub ki, qəhvə baş-beyində neyronlararası əlaqələrə qeyri-adi təsir göstərir.

Şərhlər: 0 | Ətraflı    
Qidalanma və Dieta: Arıqlamaq üçün yağ yandırıcı qəhvə

Arıqlamaq üçün yağ yandırıcı qəhvəArtıq çəki verməyə köməkçi qəhvə, yağ yandırıcı qidalar qrupundakı üç təməl vəsaitdən meydana gəlir: süd, darçın və qəhvə.

Qəhvə iştahı kəsməyə kömək edər, tələsik və ya çox yemə istəyini kəsər.

Darçın isə həm qan şəkərini tarazlar, həm də adamın həddindən artıq şirin yemə istəyini önləyər.

Şərhlər: 0 | Ətraflı    
Qidalanma və Dieta: Uşaqların əqli inkişafı üçün balıq

Uşaqların əqli inkişafı üçün balıq Balıqda olan zülal, D vitamini, fosfor və kalsium kimi bədən üçün lazımlı maddələr bir sıra xəstəliklərə faydalıdır. Prof. Dr. Arslan, '' Balıq xüsusilə zülal və Omeqa 3 yağları cəhətdən çox zəngindir deyib. Bunlar, uşaqlarda sürətli olan beyin və göz inkişafında çox əhəmiyyətlidir.

Həzmi asanlaşdırdığı üçün 7-ci aydan etibarən körpələrə balıq haşlanaraq ya da püre halında qida kimi verilə bilər.

Şərhlər: 0 | Ətraflı    
Qidalanma və Dieta: Toxumalara bu qidalar xeyirlidir

Toxumalara bu qidalar xeyirlidir Quru giləmeyvələrdən hazırlanan qidalar bədən toxuma və hüceyrələrinin yenilənməsində, su tarazlığının qorunmasında, hormon, ferment istehsalında, immunitet sisteminin gücləndirilməsində əhəmiyyətli təsirə malikdir.
Həmçinin yaxşı bir enerji qaynağıdır. Tədqiqatlara görə bəzilərinin tərkibində 293 kcal olur (100 qramında).

Şərhlər: 0 | Ətraflı    
Qidalanma və Dieta: Estetik əməliyyatdan sonra turş qidalardan az istifadə edin

Estetik əməliyyatdan sonra turş qidalardan az istifadə edin Məlumata görə estetik əməliyyatlardan sonra turş qidalardan çoxlu istifadə zərərlidir. Bu insanın gərgin və əsəbi olmasına şərait yaradır. İstək əsnasında limon, yaşıl alma, kivi, ərik, portağal kimi meyvələrdən və acı ədviyyatlardan az miqdarda və maye (şirə) halda istifadə etmək olar.
Gözəllik estetikasından biri hesab olunan burun əməliyyatlarından sonra isə acı və turş qidalardan istifadə etmək məsləhət deyil.

Şərhlər: 0 | Ətraflı    
Qidalanma və Dieta: Metabolik sindrom və əsəb xəstəliyi üçün omega 3 xeyirlidir

Metabolik sindrom və əsəb xəstəliyi üçün omega 3 xeyirlidir Edilən bir tədqiqata görə, omega 3 balıq yağı, metabolik sindromu olan insanlar üçün təsirli gücə malikdir.
Tədqiqatda iştirakçı olduğu bildirilən metabolik sindromlu 117 adama 3 ay boyunca, aşağıdakı dörd xüsusi pəhrizdən birini tətbiq etmək məsləhət görülüb:

- Doymuş yağ nisbəti yüksək pəhriz;

- Doymamış yağ nisbəti yüksək pəhriz;

Şərhlər: 0 | Ətraflı    
Qidalanma və Dieta: Yedikcə aclıq hissini artıran qidalar

Yedikcə aclıq hissini artıran qidalar Məlumata görə aparılan elmi tədqiqatlar acdıran qidaların siyahısını artırıb.
Bu qidalara aşağıdakılar da əlavə edilib:

1. Tort və xəmirdən hazırlanmış qida məhsulları: Səhərlər kruasan yeyirsiz. Yarım saat keçməmiş elə aclıq hiss edirsiz ki, sanki heç nə yeməmisiz. Bunun səbəbi ağ şəkərlə undan hazırlanmış sadə karbohidratların lifli olmaması və çox az miqdarda vitaminə malik olmasıdır. Bu qəbildən olan qidaları qəbul etdikdə orqanizmdəki insulində sürətli bir artım əmələ gəlir və bununla yanaşı şəkər çatışmazlığı yaranır. Bu səbəbdən də qısa müddət ərzində özünüzü ac hiss etməyə başlayırsız.

Şərhlər: 0 | Ətraflı    
Qidalanma və Dieta: Yay aylarında zeytun yağı alanlar diqqətli olun

Yay aylarında zeytun yağı alanlar diqqətli olun Bildiyimiz kimi, zeytun yağının orqanizmə faydası çoxdur.

Zeytun yağındakı yağ turşuları doymamış yağ olduğuna görə onlarda xolesterol olmur.

Buna görə o qandakı xolesterolu artırmamaqla yanaşı həm də onu tənzimləyir. Lakin, yay aylarında zeytun yağı işlətmək o qədər də məsləhət deyil.

Şərhlər: 0 | Ətraflı    
Qidalanma və Dieta: Həkimlər: Müsli sağlamlıq üçün zərərlidir

Həkimlər: Müsli sağlamlıq üçün zərərlidir Müsli diş minasını dağıda bilər. Xüsusilə onlar portağal şirəsi ilə birləşəndə təsiri daha ağır olur.

Rusiya KIV-ləri xəbər verir ki, bunu avstraliyalı mütəxəssislər müəyyən ediblər. Onların fikrincə, gündəlik portağal şirəsi ilə müslidən səhər yeməyi dişlərin sağlamlığına ciddi ziyan vura bilər.

Şərhlər: 0 | Ətraflı    
Qidalanma və Dieta: Böyrək sağlamlığına xeyirlidir

Böyrək sağlamlığına xeyirlidir Tərkibindəki bioloji aktiv maddələrə görə quş üzümü maddələr mübadiləsini normallaşdırmağa və müxtəlif xəstəliklərə qarşı orqanizmin müqavimətini gücləndirməyə təsirlidir. Bu giləmeyvə böyrək sağlamlığına da faydalıdır. Antioksidant baxımından təsirli olan quşüzümü sidik yolu infeksiyalarına qarşı bədənin immunitet sistemini dəstəkləyərək mübarizə aparır.
Bundan əlavə sidikdəki turşu səviyyəsini artıraraq bakteriyaların sidik kisəsi divarına zərər etməsini önləyir.

Şərhlər: 0 | Ətraflı    
Qidalanma və Dieta: Şokolad ürək-damar və insult riskini azaldır

Şokolad ürək-damar və insult riskini azaldır İngiltərənin "Heart" tibb jurnalında dərc olunan tədqiqata görə şokolad yemək ürək-damar xəstəliyinə təsirlidir. Bu baxımdan şokolad xoşlayanlar gün ərzində qida rasionunda nəzərdə tutulan eyni zamanda orqanizmə enerji verən və faydalı hesab olunan şirnilərdən əlavə istəyə uyğun dadlı və keyfiyyətli şokolad məhsullarından istifadə edə bilərlər.

Məlumatda oda bildirilir ki, Aberdin Universitetinin ekspertlərinin apardıqları tədqiqat nəticələri müəyyən edib ki, şokalad ürək-damar xəstəliklərinin yaranma riskini 11 faiz, infarkt riskini isə 20 faizdən çox azaldıb.

Şərhlər: 0 | Ətraflı    
Qidalanma və Dieta: Qoz fındıq ürək xəstəliyi riskini azaltmağa təsirlidir

Qoz fındıq ürək xəstəliyi riskini azaltmağa təsirlidir Hollandiyada keçirilən tədqiqata əsasən gündə bir ovuc qoz-fındıq yemək ürək xəstəliklərinin qarşısının alınmasına kömək edə bilər.

Araşdırma müəllifləri hesab edirlər ki, buna səbəb araxis və başqa növ qozkimilərin antioksidant, lif, vitamin və minerallarla zəngin olmasıdır.

Hərçənd ki, araxisdən hazırlanan yağ həmin effektə malik deyil.

Şərhlər: 0 | Ətraflı    

15.01.2016
Türk alimlər süni qan istehsal etdi

15.01.2016
Görmə qüsuru olanlar qismən də olsa görə biləcəklər

13.01.2016
Soyuqdəmyə təsirli yarpaq

07.01.2016
ABŞ-da pasiyentə 3D burun köçürülüb

06.01.2016
Öskürəyə bu çay təsirlidir

30.12.2015
Bu içki beynin strukturuna təsir edir

23.12.2015
Dövrümüzün əkiz problemi: Stress və Yorğunluq

22.12.2015
D vitamini çatışmazlığı arıqlamağı çətinləşdirir

17.12.2015
Azərbaycanda yeni dərman zavodları açılacaq

17.12.2015
Yaşıl çay kalorini artırmağa təsirlidir

16.12.2015
Lisenziyasız özəl tibbi fəaliyyətə görə cərimələr artırılır

10.12.2015
Səhiyyə Nazirliyi: Apteklərdə vətəndaşlara dərman vasitələri barədə məlumat veriləcək

09.12.2015
Beyin anevrizmalarında əməliyyatsız müalicə

08.12.2015
Stressə qarşı bunlara əməl edin

07.12.2015
Həyatın məqsədi ölüm və ürək xəstəlikləri riskini azaldır

04.12.2015
Beyin və sinir xəstəliklərinin müalicəsində fərqli metod ilə müalicə

02.12.2015
Türkiyəli alim beyin xərçənginə səbəb olan mexanizmləri kəşf edib

02.12.2015
Arıqlamaq üçün yağ yandırıcı qəhvə

25.11.2015
Yuxu pozğunluğu xəstəliyinin həlli

23.11.2015
"Aptek təşkilatlarından dərman vasitələrinin buraxılması Qaydaları" təsdiqlənmişdir

20.11.2015
Alimlər: Barmaqdan qan analizi dəqiq olmur

19.11.2015
Lunatizmə qarşı ehtiyyatlı olmaq vacibdir

17.11.2015
Nəmləndirici məhsullar dərinin canlı və gözəl olmasına təsirlidir

17.11.2015
Uşaqların əqli inkişafı üçün balıq

13.11.2015
Çəki atmanın daha bir yolu

06.11.2015
Toxumalara bu qidalar xeyirlidir

05.11.2015
Göbǝk ciyəsindəki kök hüceyrǝlǝri ürǝyin sağaldılması üçün istifadə ediləcək

04.11.2015
İflicin müalicəsi üçün maraqlı texnologiya

02.11.2015
Antibiotikləri ehtiyatla istifadə edin

30.10.2015
Uzun ömürlüyün siyahısında olan ölkələr

28.10.2015
Elm adamları səs dalğaları ilə beynə nəzarət etməyi bacardı!

27.10.2015
Estetik əməliyyatdan sonra turş qidalardan az istifadə edin

27.10.2015
Metabolik sindrom və əsəb xəstəliyi üçün omega 3 xeyirlidir

21.10.2015
Depressiya iştaha problemlərinə, unutqanlıq, ya da diqqət çatışmazlığına səbəb olur

21.10.2015
Dişlərin yenidən bərpa olunması mümkündür

20.10.2015
Artıq evde QİÇS testi etmək mümkün olacaq

19.10.2015
Dişləri daha yaxşı necə ağarda bilərik?

16.10.2015
Artıq çəki probleminin daha bir həlli - üzgüçülük

16.10.2015
Nikahqabağı tibbi müayinə oktyabrdan ödənişli həyata keçirilir

14.10.2015
Yedikcə aclıq hissini artıran qidalar

Xəbərlərə abunə ol
Email:
«    Mart 2017    »
BeÇaÇCaCŞB
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright 2008-2010 © Med.Az
Azərbaycanin ilk tibbi portali
Reklam yerləşdirmək istəyirsinizsə bizə yazın
DİQQƏT!!! Saytda yerləşdirilən bütün materiallar yalnız tanıtım xarakteri daşıyır və özünümüalicə məqsədilə istifadə oluna bilməz!
Saytda yerləşdirilən xəbərlərə, şərhlərə və sağlamlığa dəyə biləcək mümkün zərərlərə görə
Med.Az administrasiyası heç bir məsuliyyət daşımır !
Powered by Azerimed
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə
müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.